Missiä maailmalle

Kuuntelin maanantaiaamuna sorvin ääreen ajellessani missikandidaattien haastetteluja. Missiehdokkas sai vuorollaan mainostaa itseään kertomalla miksi juuri hän olisi paras missi. Monet kertoivat olevansa juuri oikeita ihmisiä edustamaan Suomea maailmalla. Yksikin kertoi omaavansa ”kielikokemusta” – mitä lie se ikinä sitten onkin.

Kysyttäessä neidoilta mielipidettä siitä, että Suomen kansa saa äänestää suoraan Miss Suomea, moni valitteli sitä, ettei kansa tutustu heihin samalla tavalla kuin tuomaristo, joka seuraa missejä lähes kellon ympäri.

Taisi jäädä moneltä tytöltä huomioimatta, ettei siellä maailmallakaan ole viikkotolkulla aikaa tutustua yhteen pienen maan missityttöseen. Kyllä se paras kuva itsestään pitää antaa siinä ensi hetkessä, kun astuu estraadille tai haastatteluun.

Ainakin kuulemani haastettelujen perusteella ensivaikutelma oli monen tytön kohdalla valitettavan heppoinen. Eipä ole juurikaan merkittävää sanottavaa näillä ihmisillä. Odotin koko ajan kuulevani, että joku kertoisi missivuoden tavoitteekseen ratkaista koko maailman ongelmat, mutta aikovansa aloittaa Suomesta, koska tuntee kielen ja kulttuurin. Ei sanonut kukaan, mutta varmasti ajatteli.

Mutta ehkäpä he sitten ovat kuitenkin kauniita katsella.

Kaikesta huolimatta toivon kaikille kisaan osallistuville parasta menestystä nyt ja myöhemminkin.

Jätä kommentti

css.php