Soini, eiku Halla-aho, eikkäku…

Timo Soini ilmoittautui EU-vaaleihin eilen. Tänään ainakin sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliittolaisten suulla on moitittu Soinia siitä, että hän on jo tässä vaiheessa sanonut jättävänsä mepin paikkansa, jos tulee valituksi eduskuntaan.

Mitä moitittavaa on siinä, että rehellisesti kertoo aikeistaan etukäteen? Eipähän tarvitse jälkeenpäin haukkua väyrystelyistä, kun asia on ollut valmiiksi selvä.

Eilen väläyteltiin myös, että Halla-ahon tukijoukot perustaisivat oman ryhmittymänsä, koska kokevat perussuomalaisten hylänneen heidät.  Perussuomalaiseen ajatusmaailmaan ei mielestäni sovi vihanlietsonta eikä minkäänlainen rasismi. Mutta kriittisyys kuuluu.

Oikeusistuin ratkaisee aikanaan, onko Halla-aho syyllistynyt rikoksiinsa. Syytekynnys ei ihan heppoisilla perusteluilla ylity.

Ikävä kyllä, jotkut perussuomalaiseksi itseään kutsuvat eivät osaa suhtautua kiihkottomasti erilaisuuteen tai erilaiseen kulttuuriin. Jos he lähtevät, heidän mukanaan menee varmasti ääniä, mutta entä sitten? Ei ääniä voi ostaa omaa arvomaailmaa vastaan. Ja mistä senkin tietää; hehän voivat olla nyt suuremman kannatuksen jarruna.

Me emme voi sille mitään, että maailma kutistuu. Että tänne alkaa tulla ihmisiä muualta. Että he voivat rikastuttaa kulttuuriamme. Mutta sille me voimme, ettei meidän kulttuuria lakaista maton alle vain siksi, ettei meitä haukuttaisi rasisteiksi.

Tämä on Suomi, täällä on voimassa Suomen Lait. Ja tämä on vapaa maa. Täältä saa lähteä pois, jos ei tykkää olla. Ja täällä syödään siankin lihaa.

Jätä kommentti

css.php