Hapatus Hortonomicus

Tässä on pari-kolme päivää kuopsuteltu pihaa kesää varten. Pientä askaretta vain, ei siis mittavia maansiirtotöitä eikä metsänistutusta. Järeimmät työkalut olivat kirves, lapio ja kottikärryt. Eikä tuota pinta-alaakaan ole pihassa järin paljoa. Joka tapauksessa selässä kipunoi.

Käytiin alkuviikosta Tiiriössä hakemassa multaa ja kalkkia sekä muita tykötarpeita. Ajateltiin mennä aamupäivästä ennen kuin töistään tulevat säntäävät sinne. Että olisi hieman rauhallisempaa, ajateltiin. Ja paskan marjat!

Meininki oli kuin erään kauppaliikkeen päivillä, joita osuvasti kuvataan mielitautisiksi.

Sai tämän tästä maastoutua jonkun puutarha kuntoon-mantraa hokevan lajitoverin hyökätessä ostolistalla olleen talikon piikit ostoskärryistä uhkaavasti sojottaen ties minkä sypressipensaan takaa samalle multa-apajalle. Ihan niinkuin multa loppuisi nyt justiinsa.

Parkkipaikka oli tukossa muutamien linkussa olevien peräkärryjen takia, kun kuski opettelee peruuttamisen aakkosia vuokrakärryn kanssa. Ja kassalle tullaan sellainen palo silmissä, että pariin otteeseen päätin ihan suosiolla antaa tietä, etten olisi saanut turvesäkistä silmilleni.

Luulisi, että tuollaisella hyöryilyllä ei puutarhan ja pihan laitto ole sellaista rentouttavaa puuhastelua, jollaiseksi se mainosten ja esitteiden sivuilla kuvataan. Liekö valmiista työstä sitten nauttii enemmän, kun on hampaat irvessä ja verenmaku suussa rehkinyt.
Minulla ei ole mitään kiirettä koko pihan kanssa. Tänä keväänä tehdään tämän verran, ensi keväänä taas jotain muuta. Ajateltiin asua tässä sen verran kauan, että ehtiihän sitä.

Mutta kaikesta huolimatta iloista vappua niin meille tavallisille homo sapienseille kuin puutarhoihinsa  raivokkaan intohimoisesti suhtautuville hapatus hortonomicuksillekin!

Kommentti artikkeliin “Hapatus Hortonomicus”
  1. Otan osaa. Puutarhanhallinnan peruskurssin opit alkavat jyllätä aina keväisin. Itse otan keväällä mullan kompostorista ja puutarhamyymälään uskaltaudun vasta myöhemmin.

    Mutta meitä on moneksi. Ehkä nuo intohimoiset ovat juuri niitä, joiden puutarhat näyttävät täydellisiltä koko kesän. Meillä muilla puutarhat näyttävät ehkä enemmänkin pihoilta?

    Millainen puutarhuri, sellainen puutarha. Itse jaksan tyytyä pihapuutarhaan. En jaksa yhtään enempää 🙂 Kiva silti katsella myös noita mallipuutarhoja…

    Susanna

Jätä kommentti

css.php