Julkiset elämät

Nyt kun on saatu eurovaalit ja tämän valtuustokauden tärkein istunto pois jaloista, onkin jo korkea aika keskittyä valtakunnan tärkeimpään asiaan. Nimittäin Salattujen elämien kevätpamaukseen!

Minä, joka olen katsonut kokonaan ainoastaan ihka ensimmäisen jakson, olen siis mitä pätevin henkilö arvioimaan kyseistä tv-sarjaa ja sen vaikutusta katsojakuntaansa.

On kuulemma aloitettu tutkinta siitä, että onko kesätaukoa edeltäneen jakson tapahtumat sellaisia, joita prime-time -aikaan voi televisiossa lähettää. Se on hyvä, nimittäin jos tutkimus koskee tällaisten saippuasarjojen katsojien todellisuuden tajun katoamista.

Erään iltapäivälehden sivuilla oli linkki sivustolle, jossa pohdittiin sarjan jatkumista ja esillä oli myös erilaisia arvauksia juonen käänteistä jatkossa. Nämä olisivat muuten ihan harmittomia juttuja, elleivät niin käsittämättömän monet olisi ihan verisen tosissaan.

Surkuhupaisasti omitaan tv-sarjojen henkilöhahmot ja aletaan pitää heitä todellisina ihmisinä. Ylen puolella järkyttävin esimerkki oli Kotikatu-sarjan näyttelijöiden kulkue kaupunginosasta toiseen suorana lähetyksenä muka osana juonta. Ja katujen vieret täynnä ihmisiä.

Olisi ihan mielenkiintoista tietää, suhtaudutaanko esimerkisi latinalaisessa amerikassa yhtä fanaattisesti sikäläisiin telenoveloiden näyttelijöihin. Vai pidetäänkö siellä jalat tukevasti maassa siitäkin huolimatta, että saippuasarjat saavat edes hetkeksi kurjan arjen unohtumaan?

Tulisi nyt kunnon kesä, ettei ihmisten tarvitsisi istua sisällä sadetta pitämässä ja telkkaria tuijottamassa.

3 kommenttia artikkeliin “Julkiset elämät”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ismo!
  Lukaisin Uuden Suomen 8.6. Raimo Ilaskiven kommentin, josta tähän pieni laina
  ..”äänestäjät näyttävät olevan kyvyttömiä erottamaan todellisuutta tarusta, asiantuntijoita helppoheikeistä.”
  Voiko tosielämälle passiivisilta töllön tuijottajilta, jotka valittavat Viestintävirastolle Salkkarien heille sopimattomasta lopusta..
  odottaa kovin kummoista maailman hahmottamista.
  Jos hanurinsa soffalta nostaneet äänestäjätkään eivät enää erota tosipolitiikkoa taruhahmosta (Ilaskiven Raikun mukaan)
  Ja hiukka ihmettelen Viestintävirastonkin aktiviteettia tutkia asiaa.
  Kohta ne puuttuu uutisiin, jossa näytetään ihku oikeita terrori-iskuja.
  Toivoa jonkinmoista siis on, että Viestintävirasto kieltää tekemästä iskuja ennen pilttien nukkuaikaa..
  T. Riitta

 2. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Juuri näin, Riitta!

  Eikä tässä enää ole pitkä matka kaksinaismoralismiin, jota harjoitetaan tuolla ison meren takana ameriikoissa. Prime time -ohjelmissa on luvallista ampua toisen pää tohjoksi, mutta myöhäisillan aikuisille suunnatuissa ohjelmissa peitetään tissit ja paljas pylly.

  Hohhoijaa. Taidan mennä leikkaamaan nurmikon….

 3. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Entisenä Hesalaisena ja Kalliolaisen meitillä on jonkinverran seurattu kotikatusarjaa, kun sitä vielä on siirrytty kuvaamaan ihan ent kotokulmille.

  Vaimon yksi työpaikkakin ja opiskelupaikka Ebeneser on joskus kuvis ollu ja Vaasanlinnakin jossa asuttiin 19 vuotta.

  Oltiin joskus vaimon kera kotokulmilla ja juteltiin mihinkähän se meittin likka majotetaan jos sattuu pääsee sinne ilmaisulukioon, sattu tulemaan näyttelijä Sulevi Peltola vastaan niin sanoin jotta kysy tolta Onnilta josko sen tyttären huone ois vapaa kun se läks Mikkeliin opiskeleen siinä kotikatusarjassa.

  Onneks likan pisteet ei riitänyt ilmasuun ja Lammin lukio ja musikaali kelpas.

  Eikä viktiot ja vatkat päässy sekottuu!

Jätä kommentti

css.php