Närästystä ja panssarivaunuja

Juu, närästää. Vaikkei pitäisi: loma ja upeat lomailmat.

Luin yleisönosastosta kirjoituksen, jossa kerrotiin valtuutettujen kirjoittelevan blogeissaan alapään juttuja. Jäi sitten aamupala kesken, kun ryntäsin pää kolmantena jalkana koneelle lukemaan kaikki valtuutettujen kirjoitukset.

Mielessä pyöri hämmentyneitä mielikuvia Riikosen Lulusta tai Raution Sarista tuhmien juttujen kirjoittajana. Tai mitä, jos Arvidssonin Teija… ei, en uskaltanut ajatella ajatusta loppuun..

Mitä löysin? En siis mitään! Hei haloo! Ensimmäiset happamat röyhtäykset.

Sitten vapaa-ajattelijoiden bussimainokset ja niistä noussut meteli. Erosin kauan sitten kirkosta. Uskon kuitenkin johonkin elämää suurempaan, mutta haluan uskoa siihen omalla tavallani. Miksi siis minä en saisi mainostaa sitä, viralliset kirkotkin saavat julistaa sanaansa? Ovatko uskovaiset sittenkin kaikkein ahdasmielisimpiä, vaikka julistavat suvaitsevuuden sanomaa?

Rinnanalassa jo korventaa.

Kesän maineikkain urheilutapahtuma käynnistyi tuolla Lontoon Wimbledonissa, mutta mitäpä näkyy telkkarissa. No, jalkapalloa! Oli Iisakki mitä mieltä hyvänsä, muutama peli Confederations Cupia olisi riittänyt, esimerkiksi semit ja finaali. Olisi ehkä Ylelle jäänyt varaa lähettää edes Wimbledonin finaali, jos ei nyt ihan suorana, niin pienellä viiveellä kuitenkin.

Nyt tarvitaan jo magnesiumjohdannaisia.

Onneksi sentään Urheilukanava näytti Venlojen ja Jukolan viestien tapahtumat suorana.

Mutta närästykseni hävisi sen sileän tien, kun eilen Parolan panssarimuseossa kuuttatoista käyvä tyttäreni osoitti kunnioitettavaa kiinnostusta siihen panssarikalustoon, jolla isänsä suoritti asevelvollisuutensa.

Vanha ilmatorjuntapanssarivaunu SU-57/2 oli päässyt esille uuteen näyttelyhalliin. Ja toinen paljastetaan muistomerkkinä perjantaina panssarikoulutuksen 90-vuotisjuhlassa.
Toisaalta, kai tässä pitäisi tuntea olevansa jo vanha, kun kohta kaikki muistot löytyvät museoista.

Mutta eipähän närästä!

Kommentti artikkeliin “Närästystä ja panssarivaunuja”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikka Ismo!

  Eläs ny vielä vanhaks ala.
  Sitten voit vähä epäillä, kun sulle sanotaan
  – Näytät tosi pirteältä ikäiseksesi.
  Toisaalta ei iällä ole ni vällee ellei satu olemaan viini, juusto tai joku muu elintarvike.
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php