Satulasärkyä

Tuli sitten kokeiltua, milta tuntuu istua melkein 24 tuntia moottoripyörän satulassa, ja täytyy sanoa, että tuntuu vieläkin. Nyt alkaa jo isoin kivistys hellittää.

Viikonloppuna ajoimme rouvan kanssa ns. rautaperseajon eli tavoitteena oli ajaa yli 1000 mailia vuorokaudessa. Ajon virallinen nimi on Saddle Sore 1000. Saddle sore tarkoittaa vapaasti käännettynä satula-arkaa, ja sellainen ainakin meikäläisen hanuriosasto on paripäivää ollut.

Kansainvälinen Iron Butt Association -järjestö on kehittänyt erilaisia pitkänmatkan ajosuoritteita, joiden tarkoituksena on harjaantua ajamaan pitkiäkin matkoja turvallisesti. Vaikka näissä ajetaankin kelloa vasten, mitään nopeuskilpailuja ne eivät ole. Ajot suoritetaan liikennesääntöjä noudattaen.

Me lähdimme lauantai-iltana kohti Vaasaa, josta edelleen Oulun, Kajaanin, Lieksan, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Vantaan kautta kotiin. Kilometrejä kertyi moottoripyörän mittarin mukaan 1660 ja aikaa kului 21 tuntia.

Reitin valinta ja matkalle lähdön ajoitus osoittautuivat onnistuneeksi, sillä pystyimme ajamaan lähes koko reitin omaa vauhtia ja matkanteosta nauttien. Maisemat vaihtelivat Pohjanmaan lakeuksista Pielisen itäpuolen upeisiin vaaramaisemiin.

Sääkin suosi meitä. Olimme onnellisen tietämättömiä Itä-Suomen ukkosmyrskyistä. Sadetta saimme Kalajoen ja Pyhäjoen välillä sen verran, että sai huuhdeltua hyttyset pois kypärän visiiristä. (kuvassa kypärä tauolla Kurikassa).

IMG_00212.JPG

Kokemuksena reissu oli upea. Parhaimman kuvan näistä ajoista saa www.ibafinland.fi -sivuilta ja varsinkin matkakertomuksista. Minultakin voi asiasta kysellä esimerkiksi:

Mitä järkeä koko touhussa on? No, eipä juuri mitään, mutta pitääkö kaikessa tekemisessä olla aina niin hirveästi tolkkua, kunhan pysyy laillisen puolella?

Kommentti artikkeliin “Satulasärkyä”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Ismo!
  ”Moottoripyörä on moottoripyörä..”
  Liekö aikoinaan vakuuttanut minutkin edesmenneen mieheni kosiessa moottoripyöränsä kyydissä.
  Muut pojaat kun päristelivät mopon selässä..
  Siinä menepelissä on semmottista vapauden tunnetta, kaipuuta ja kaihoa
  Paas kattoen ettei joku EU-intoinen näe tuota kuvasi hyttysten joukkomurhaa..
  Direkteeraavat sen varjolla pian koko ilottelun.
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php