MAAHANMUUTTOON MENETETYT MILJOONAT

Katselin juuri Ylen Areenalta maanantain MOT-ohjelman, joka käsitteli maahanmuuton hintaa. Surullisinta kuultavaa oli – ei suinkaan somalitaustaisen naisen törkeästä petoksesta saama tuomio, jonka Korkein Oikeus ”romutti”, vaan maahanmuuttoasioista vastaavan ministerin Astrid Thorsin pihalla olo. Hänellä tuntui olevan hyvin hatarat käytännön tiedot maahanmuutosta, ja koko humanitäärisen maahanmuuton leimaavasta sosiaalipakolaisuudesta. Ohjelmana MOT pyrkii tuomaan esiin räikeät tapaukset  maahanmuuttajien sosiaalietuuksien haalimisessa, jota edellä mainittu tapauskin edustaa.

Kustannuksista ministeri Thors kertoi kiintiöpakolaisten osalta rahaa kuluneen vuonna 2009 110-112 miljoonaa euroa. Ohjelmassa kerrottiin, että maahanmuuttajien toimeentulotuki, asumistuki ja  työttömyyskorvaukset maksavat vuosittain lähes 300 miljoona euroa, ja sosiaali- ja terveyspalveluihin kuluu yli 200 miljoonaa euroa. Kelan maksamista etuuksista, eläkkeistä, päivähoidosta ja maahanmuuttobyrokratian kustannuksista ei ole sen sijaan olemassa mitään summattua tietoa saatavissa.

Said Aden, Suomen Somaliliiton pj epäilee, että joissain tapauksissa yhteiskunnan tarjoama tukiverkosto lamauttaa ja estää kotouttamisen onnistumista.

Perheiden yhdistämiskäytäntö on kansainvälisesti tarkasteltuna liberaalimmasta päästä, toisin kuin ministeri Thors arvioi. Useimmissa Euroopan maissa perheiden yhdistämisille asetetaan erilaisia ehtoja, kuten mm. vaatimus perheen yhdistäjän kykeneväisyydestä elättää perhe ilman sosiaaliavustuksia, vastata riittävästä asunnosta ja hankkia perheelle sairausvakuutus.

Suomessa näitä tai mitään muitakaan ehtoja ei vaadita. Perheiden yhdistämisiin tarkoitettuja lentolippuja varten varattu lähes miljoonan euron määräraha tulee käytetyksi jo alkuvuodesta. Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio arvioi perheiden yhdistämishakemuksien määrän kasvavan rajusti.

Ruotsissa maahanmuuton kustannukset ovat jo 22% maan koko verokertymästä. Ruotsilla on tosin Euroopan toiseksi suurin väestön maahanmuuttajaosuus. Tässä olisi ministeri Thorsin aika aukaista silmänsä ja katsoa avoimesti millaista jälkeä hallitsematon maahanmuutto pahimmillaan saa aikaan. Eikä tarvitse mennä Ruotsia etäämmäs.

Suurten ikäluokkien aiheuttamat eläkemenorasitteet, talouden kääntäminen nousuun, työllisyyden parantaminen ja erityisesti nuorison työllistäminen lohkaisevat suomalaisen veroeurosta usemman sentin. Maahanmuuttajien tarve työvoimana suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle ei vakuuta Palkansaajien Tutkimuslaitoksen johtajaa, ekonomi Jaakko Kianderia. Hän näkee uhkana enemminkin jatkuvasti kasvavan työttömyyden kuin työvoimapulan.

Meillä alkaa olla yhdestoista hetki ryhtyä vakavasti ja kiihkottomasti keskustelemaan Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Eikä vain keskustelemaan, vaan myös toimimaan. Ettei vaan kävisi kuten Ruotsissa, jossa ilkeästi sanottuna sinisilmäisen maahanmuuttopolitiikan ansiosta ei kohta ole enää sinisilmäisiä ruotsalaisia.

15 kommenttia artikkeliin “MAAHANMUUTTOON MENETETYT MILJOONAT”
 1. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Kiitos Ismo blogistasi!
  Ei tarvitse tuntea kiihkottoman,
  asiapitoisen juttusi jälkeen enää itseään rasistiseksi tapa-rikolliseksi.
  Olen turhaan yrittänyt virittää omalta osaltani hieman avoimempaa keskustelua sokeaan maahanmuuttopolitiikkaan,
  jossa edes jonkinsorttinen realismi olisi tarpeen.

  T. Riitta

 2. avatar Eero Itkonen sanoo:

  Hyvä Ismo
  Näin maksajakin asian näkee.
  Thorsin kannanottoja kuunnellessa herää ajatus humanismin yleismaailmallisesta oikeudesta, joka antaa yksilölle oikeuden tehdä palkallisen työnsä vasemmalla kädellä tai paremminkin kädettömästi.
  Kianderin näkemykseen olisin kriittinen; tosiasia on työvoiman tarve nimenomaan aloilla, joissa ammatillisen järjestäytymisen aste on alhainen.

 3. avatar veikko päiviö sanoo:

  Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtajan Matti Inhan näkemyksen mukaan Suomalaisten arki muuttuu ratkaisevasti seuraavien 5 v kuluessa huonompaan suuntaan.

  Syynä on kasvava työttömyys, ikäihmisten määrän suuri kasvu ja talouskriisin laskujen maksu.
  Lisäksi korot nousevat.

  Olen Inhan kanssa samaa mieltä. Inha jätti vielä kertomatta 90-luvun Ahon-Viinasen lamahallituksen tekemien suurvelkojen jääneen pääosin maksamatta.

  Iloiset kulutusjuhlat päättyvät vääjäämättä ja alkaa sellainen ankea arki, jota ei ole osattu kuvitella, kun kuitenkaan meiltä ei mitään ole leikattu, vaan valtio, kunnat ja yksityiset kansalaiset ovat surutta tehneet yhä vain lisää velkaa.

 4. avatar veikko päiviö sanoo:

  Väestöräjähdys on n 7 milj henkeä joka kuukausi lisää maailman väkilukuun. Luku jää, kun syntyneistä vähennetään kuolleet.
  Tämä on YK:n arvio ja se sanoo sen myös niin, että 1 miljaardi lisää kehittyy 12 v jaksoissa tällä hetkellä.

  Tämä on Tabu ja siksi siitä ei missään juuri keskustella.
  Syynä on muutama seikka:
  -Luku on liian suuri uskottavaksi. Suorastaan kauhistuttavan suuri.
  -Katolinen kirkko ja Islam kieltävät syntyvyyden säännöstelyn.
  -Lapset koetaan aina suloisiksi olennoiksi, joihin ei saa yhdistää mitään hirveää.

  Tämän asian kanssa kuitenkin joudutaan vastatusten, sillä se aiheuttaa:
  -Muuttopaineen nälkämaista, joissa levottomuudet lisääntyvät
  -Ihmissalakuljetuksen Eurooppaan
  -Sopeutumattomuuden aiheuttamat levottomuudet Euroopassa
  -Kantaväestön suurtyöttömyyden aiheuttama maahanmuuttajien syyllistäminen.

  Hallitus on täysin avuton maahanmuuton edessä. Se ei ole esittänyt suunnitelmaa maahanmuuttajista;
  -Keitä halutaan, keitä ei haluta?
  -Paljonko halutaan työvoimaksi ja mihin työhön?
  -Paljonko kaikkiaan halutaan maahanmuuttajia?
  -Paljonko ollaan valmiita maksamaan?
  -Otetaanko maahan lisää väkeä suurtyöttömyyden vallitessa?

  Jos oletamme työvoimasta tulevan puutetta, niin suositukseni ulkomaisesta työvoimasta on Kiinalaiset, Intialaiset ja Venäläiset, koska heillä on peruskoulutus ja luku-,kirjoitus- ja laskutaitoa.

  -Kiinalaiset ja Intialaiset muissa maissa ovat hyvin sopeutuneet, ja työllistävät itsensä.
  -Venäläiset elävät samanlaisissa ilmastollisissa olosuhteissa ja muutenkin varsin samanlaista elämää, kuin Suomalaiset.

  Luku- ja kirjoitustaidottomuus edellyttää koululaitokselta aivan erityisiä valmiuksia aikuiskoulutukseen. Samoin ammattikouluilta.

  Suomen väestöräjähdys on päättynyt ja kääntyy nyt sukupuuttoon, kuten kaikki teollisuusmaat.

 5. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Hei Veikko!
  Vastentahtoisesti olen samaa mieltä kanssasi. Väestön pitäisi vähentyä maapallolla, ei lisääntyä. Ihmisillä on noin neljän litran keuhkot. Pidetään jossain EU-maan pääkaupungissa ilmastobileet ja päätetään hiilidioksidipäästöistä niin, että joka neljäs CO2-henkäys (uloshenkäys) päätetään kielletyksi. Joka uhmaa kieltoa, ei hengitä ollenkaan. Valitettavasti tähän suuntaan ollaan menossa.
  Kun ihmiskunnan lukumäärä ylittää 8 miljardia, alkaa lahtajaiset, jo ruuankin takia. Kysyin asiaa Sirpa Pietikäiseltä, mikä on sopiva ihmisten lukumäärä maapallolla, mutta en saanut vastausta. Kysymys on eettinen, mutta tappajaisten alkaessa siitä ei keskustella.
  Aika karua t. Hessu K.

 6. avatar Allenius Henry sanoo:

  Samaa mieltä. Väestönräjädys syy moniin ongelmiin. Aika mahdoton yhtälö myös ympäristöasioiden kannalta. Mietitään kuinka paljon 7 miljoonaa ihmistä syö, juo ja ulostaa. Jokainen ihminen kuluttaa luonnonvaroja on se sitten köyhistä tai rikkaista maista, rikkaiden maiden ihmiset kylläkin monin verroin enemmän. Ikävä kyllä juuri uskonnot tekevät hallaa syntyvyyden säännöstelyn aikaansaamiseksi. Päätösten tulisi olla globaaleja. Kiinan yhden lapsen politiikkaa on moitittu, mutta on se ainakin yritys. Jos haluttaisiin eri kulttuureja säilyttää en usko että meillä suomalaisilla olisi hätää syntyvyyden säännöstelyn suhteen. Ikävä kyllä en osaa itsekkään uskoa tähän globaaliin päätökseen, ehkä se tulee ennemmin sotien, tautien ja nälänhädän muodossa.

 7. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Terve Henkka!
  Kiinalaisten yhden lapsen politiikka alkoi jo 70-luvulla, ja ilman sitä heitä olisi luultavasti miljardi enemmän kuin nyt.
  Kiinalainen juttu on myös heidän suhtautumisensa kolonialismiin. Heillä olisi miehiä miehittää mikä tahansa heidän lähialueensa, mutta he eivät sitä tee. Länsimaat sitä vastoin lähettävät armeijansa ja yrittävät saada omanlaisensa hallinnon ja hallintokulttuurin tarkoituksena käydä kauppaa alueen raaka-aineista.
  Kiinalaiset sen sijaan vuokraavat laajoja viljelysmaita esim. Afrikasta, jossa paikalliset poliitikot ovat niin kaukokatseisia, että pistävät vuokra-ajankin 99 vuodeksi. No, kun luonnontilaiset maat kohta ovat tuottavassa kunnossa, ja elintarvikkeet rahdataan Aasiaan ja osa maailmanmarkkinoille, kuka ruokkii afrikkalaiset? Vitsi on se, että Eurooppa ja Yhdysvallat ottavat tämän tehtävän.
  Kiinalainen juttu tarkoittaa älykästä hommaa, jossa on tietty takalukko.
  Hauskaa lauantai-iltaa t. Hessu K.

 8. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Hessu!
  Tuo kommenttisi toi muistilokeroistani äitivainaan siunailun.
  Hän oli Toimi Kankaanniemi-fanittaja.
  Kehuskeli miten viisas ja vielä ni kommee kansanedustaja.
  Samassa yhteydessä muistan äidin jutut,
  että Raamatussa kerrotaan tulevasta keltaisesta vaarasta tarkoittaen kiinalaisia.
  Olen tuota Kiinan talousnousua seuraillut ja ajatellut lähinnä sotilaallista vaaraa, jos äidin ja Raamatun profetiat toteutuisivatkin.
  Sait minut nyt miettimään,
  että taitaakin kyseessä olla taloudelliset ”aseet,” joilla valloitetaan elintarvike-markkinat.
  Toivottavasti ei siihen malliin kuin viime aikojen myrkkyskandaalit.
  Laskiaista ja jännää urheiluiltaa!
  T. Riitta

 9. avatar kuikkeli sanoo:

  Otsikon voisi korjata todellisuutta vastaavaan muotoon: ”Maahanmuuttoon menetetyt miljardit”. Otsikko vääristää todellisuutta.

  Kysymys Ismolle. Äänestitkö Lammin vastaanottokeskuksen puolesta vai vastaan?

 10. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Ehtoota kaikille!

  Mielenkiintoiseen suuntaan keskustelu on mennyt. Joka tapauksessa vakavia asioita, joiden merkitystä tulevaan maaiilmaamme ei tule väheksyä.

  Kuikkelille: Valtuusto sai 9.3.2009 kokoukseensa Lammin vastaanottokeskusasian tiedoksiantona, eli asiasta ei edes äänestetty.

  Nyt ei pidä sotkeä humanitääristä maahanmuuttoa ja ns. elintasopakolaisuutta toisiinsa käsitteinä, vaikka käytännössä em. ryhmien välinen raja on kuin se kuuluisa veteen piirrettu viiva.

 11. avatar kuikkeli sanoo:

  Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Iisakki Kiemunki, kertoo blogissaan näin:
  ”Kaupunginhallitus teki tänään yksituumaisen ratkaisun, joka ei takuulla kulmakunnan ”tupauunoja” miellytä. Äänestystulosta ja kaupunginhallituksen päättäjien nimiä huudetaan esiin. Hoh-hoijaa. Ihan hyvä, että ei tullut mitään äänestystulosta, vaan kanta oli erittäin yksimielinen.”

  Eli siis eikö kukaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuustosta vastustanut vastaanottokeskuksen perustamista Lammille? Vai miksi äänestystulosta ei tullut ollenkaan? Eikö kaupunginvaltuuston pitäisi äänestää kaikista tämän suuruusluokan asioista, jos asioista ei olla yksimielisiä? Voinko päätellä, että sinä et vastustanut vastaanottokeskuksen perustamista Lammille?

  ”Nyt ei pidä sotkeä humanitääristä maahanmuuttoa ja ns. elintasopakolaisuutta toisiinsa käsitteinä, vaikka käytännössä em. ryhmien välinen raja on kuin se kuuluisa veteen piirrettu viiva. ”

  Voisitko kertoa, mitä tämä lause tarkoittaa suomeksi? En päässyt jyvälle, mikä oli lauseen pointti. Humanitaariseen maahanmuuttoon, eritysesti turvapaikanhakijoihin, liittyy merkittävänä osana ns. elintasopakolaisuus. Vai miten selität sen, että maapallon toiselta puolelta ihmiset matkustavat juuri Suomeen ja maksavat matkoistaan ihmissalakuljettajille jopa 5 000- 50 000 euroa? Monellako suomalaisella olisi varaa maksaa vastaavia summia?

  LÄHDE: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/suomeen_laittomasti_jopa_50_000_eurolla_930615.html

 12. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Hei vaan Kuikkeli:

  Ihan pari tarkennusta: en istu kaupunginhallituksessa, vaan valtuustossa. Siteerasit Iisakin sanomana, että ”kaupunginhallitus teki tänään yksituumaisen ratkaisun…” Jos kaupunginhallituksessa oli oltu yksimielisiä, sitä ei valtuustossa oltu. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, asia tuotiin valtuustoon tiedoksiantona. Siitä on paha ruveta äänestämään puolesta tai vastaan.

  Valtuuston pöytäkirjoihin ei puheenvuoroja kirjata. Jos olisit ollut paikalla, olisit kuullut puheenvuorossani esittämäni huolen, että maahanmuuttajien kulttuurit pikkuhiljaa syrjäyttävät suomalaisen kulttuurin.

  Humanitäärinen maahanmuutto tapahtuu yleensä jonkin järjestön (Punainen Risti, Amnesty International, Unisef jne) kautta. Mainitsemasi salakujetetut ovat yleensä näitä elintasoa kohottavia. Mutta huom! ”yleensä”. Mitään tarkkaa rajaa on mahdoton vetää. En tiedä auttoiko tämä sinua ymmärtämään asiaa paremmin.

  Vastustan hallitsematonta maahanmuuttoa, myös ns. humanitääristä, koska on mahdotonta erotella ne, jotka todella tarvitsevat turvapaikkaa, ja ne jotka hakevat sosiaaliturvan avulla parempaa elintasoa itselleen.

 13. avatar kuikkeli sanoo:

  Kiitoksia vastauksesta!

  Hetken jo luulin, että olisit poliittinen broileri, mutta vastauksesi selvensi asiaa, ettei välttämättä niin olekaan, vaikka Hauskojen Letkautusten Puoluetta edustatki ;).

  Olen jo pitkään tiedostanut, että Suomessa ei ole todellista demokratiaa. Täytyy myöntää ihan vilpittömästi, että en tiennyt enkä edes uskonut suomalaisen demokratian olevan näin surullisessa tilassa. Jos asia on, kuten sanoit, että valtuustossa Lammin vastaanottokeskuksen perustamisesta oli erimielisyyttä, mutta valtuustosta ei pystytty asiaan vaikuttamaan mitenkään, koska Hämeenlinnan kaupunginhallitus teki yksimielisen ratkaisun ja jyräsi valtuuston mielipiteen ilman äänestyksiä. Tämähän on aivan sairas tilanne! Mikä on valtuuston funktio, jos kaupunginhallituksen ei tarvitse ottaa valtuuston mielipidettä kuuleviin korviinsa? Mitä tekemistä kyseisellä käytännöllä on demokratian kanssa? En ihan purematta niele väitettäsi, sillä aion ottaa selvää, voiko tilanne todellakin olla tämä.

  Luulin, että Iisakin kommentti tarkoitti sitä, että hallitus oli esittänyt valtuustolle vastaanottokeskuksen perustamisesta Lammille, ja vahvistanut päätöksen kumileimasimen (= kaupunginvaltuusto) kautta. Näinhän nykyinen suomalainen lumedemokratia toimii. Puoluekuri on yksi demokratian suurimmista vitsauksista. Jokainen puolue Suomessa (=jokainen nykyinen eduskuntapuolue Suomessa), joka velvoittaa edustajiansa ryhmäkurilla, vastustaa demokratiaa ja kansanvaltaa. Jokainen edustaja, joka alistuu ryhmäkurin alaisuuteen on tahdoton poliittinen toimija, joka ei kykyne itsenäiseen tahdonmuodostukseen. Päätökset tahdottomien poliittisten toimijoiden puolesta tekevät puoluetoimistot. Ryhmäkurilumedemokratia on kansalaisten verorahojen ryöstöä. Ryhmäkurin vallitessa ei tarvita 200 kansanedustajaa tai valtavaa määrää kunnanvaltuutettuja, koska äänestykset voitaisiin toteuttaa myös siten, että puoluetoimistot ilmottaisivat kantansa, ja jokaisen puoluetoimiston kanta saisi samassa suhteessa painoarvoa kuin vaaleissa on saatu ääniä. Silloin ei veronmaksajien rahoja tarvitsisi turhaan käyttää 200 kansanedustajan palkkoihin, valtuutettujen kokouspalkkioihin, matkakustannuksiin yms. kuluihin.

  Voisitko vielä vahvistaa selvällä Suomen kielellä, että Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto ei ole vastuussa Lammin vastaanottokeskuksen perustamisesta, koska se ei voinut vaikuttaa Lammin vastaanottokeskuksen perustamiseen mitenkään? Ja, että vastuussa Lammin vastaanottokeskuksen perustamisesta on ainoastaan Hämeenlinnan kaupunginhallitus eli Tapio Vekka, Tarja Filatov, Aarne Kauranen, Sari Rautio, Katriina Laaksonen, Vesa Kaloinen, Sari Louhio-Järvinen, Pentti Nyholm, Tarja Vikman, Anna-Kaisa Häppölä, Päivi Veikkola, Jukka Viitaniemi ja Pekka Arvio, joiden kuvat löytyvät täältä: http://www.hameenlinna.fi/Paatoksenteko-ja-talous/Luottamuselimet/Kaupunginhallitus-2009-2010/

  Jos olen ymmärtänyt jotakin väärin, toivon, että sinä tai joku muu oikaisette päätelmiäni. Kuntalaisena minua kiinnostaa tietää, miten poliittiset päätökset Hämeenlinnassa tehdään ja miten minun ansaitsemiani verovaroja käytetään Hämeenlinnassa.

 14. avatar kuikkeli sanoo:

  Käykääpä kaikki lukemassa MOT-ohjelmaan liittyvä loistava kirjoitus täältä:
  http://keskiuusimaa.vartti.fi/artikkeli/3345a1c9-25ee-4e22-8c7f-ccf7abea6597

 15. avatar kommentaattori sanoo:

  Älkää hyvät ihmiset lähtekö näiden Veikko Päiviöiden hömpötyksiin mukaan. Tyypillä on pahanmoinen päähänpinttymä ”väestöräjähdys”. Järkevää tietoa asiasta:

  http://www.tiede.fi/blog/2009/12/21/vaestorajahdys-ei-ole-ongelma/

Jätä kommentti

css.php