ETTÄS KEHTAATTE!

Heikki Hursti järjesti tänäkin Itsenäisyyspäivänä perinteisen köyhien itsenäisyysjuhlatapahtuman.

Paikalla parveili myös lukuisa joukko kansanedustajia. Heikki Hursti kertoi lähettäneensä myös viime vuonna kutsut heille kaikille. Ketään ei silloin vaivautunut paikalle. Tulevat vaalit saivat ilmeisesti nyt ”omantunnon” äänen heräämään.

Tähän saakka olin onnistunut pitämään yllä juhlamieltä, mutta tuo häpeämätön äänien kalastelu (jos joku väittää sen olevan jotain muuta, saa perustella väitettään melko pitkään – yli vaalien vähintään) sai hihani kuumenemaan eikä vähiten niiden veteraanien puolesta, jotka tämän maan itsenäisyyden aikoinaan pelastivat.

Tuskin he kovinkaan hyvillä mielin katselevat nykyisten valtaapitävien kukkopoikaista keikoilua vähäosaisten keskuudessa. Sillä jos velvoitteet oman maan vähäosaisia kohtaan hoidettaisi samalla innolla ja rahalla, mitä ollaan valmiit syytämään Kreikan ja Irlannin pankeille, ei Hurstien olisi koskaan tarvinnut avustushommiin lähteä.

7 kommenttia artikkeliin “ETTÄS KEHTAATTE!”
 1. avatar Hannu Kärpänen sanoo:

  Itsenäisyyspäivää vaan!
  Kuulin saman haastatelun. Nyt olisi kyllä kiva, kun joku olisi televisioinut naamat muistiin! Tulisikohan ääniä?
  T.HK

 2. Hei.

  Normaalisti en ota kantaa tämän tyylisiin juttuihin, mutta Soukolan tapaan hirtti allekirjoittaneella kiinni tuo läpinäkyvä äänten kalastelu. Harmittaa kaikkien asianomaisten puolesta asian ilmeinen teennäisyys. Ei minua kiinnosta ketä siellä oli – toivottavasti ensi vuonna kaikki/suurin osa. Mieluiten tekemässä muutakin kuin keekoilemassa poplareissaan.

  Kuulin asiasta pihatöiden lomassa ja alkoi lumi sulamaan meitinkin pihassa. Kummeksuin asiaa jo edellisenä vuotena kun ei ketään KANSANedustajaa ollut vaivautunut paikalle.

  Asenne pitää saada ensin kuntoon ns. edustajille, ja sitten korjaantuu muut asiat siinä mukana.

  Mainiota Ittepäisyyspäivää kaikille – pidetään lippu korkealla!

  -romppu-

 3. avatar Sami Varsell sanoo:

  Tervehdys!

  Ei millään pahalla, mutta eikös Ismo tässä nyt itse yritä ratsastaa eduskuntaan Heikki Hurstilla ja sotaveteraaneilla?

 4. avatar saara finni sanoo:

  Heikki Hurstin itsenäisyyspäivätapahtumasta kerrottiin eilen illalla klo kuuden TV-uutisissa. Nuo uutiset ovat nyt nähtävänä Ylen teeman uutisten sivulla 6. Kohta varmaan sivulla 7.

  Tarkistin sieltä, muistinko oikein. Muistin: siellähän se Jutta Urpilainen kiekoilee kättelemässä. Samassa otoksessa saattoi olla muitakin kansanedustajia, mutta ainoa, jonka selvästi tunsin oli tämä JU. Ja näytöshän sopi/sopii hänelle kuin nyrkki katsojan silmään.

 5. avatar juha torvinen sanoo:

  Moi!

  Sami Varsell tuossa kommentoikin todella osavasti.
  Tietty on surullista, että viime vuonna siellä kinkereissä ei kansanedustajia ollut lainkaan, mutta toivotaan ensi vuonna jatkumoa tämänvuotiseen.

  Mutta arvata saattaa, että tämän vuoden käyntejä käytetään juurikin vaalitaistossa heitä vastaa, vaikkakin olisi ollut varsin tylyä, jos siellä ei tänäkään vuonna olisi ketään ollut.
  …olipa siellä muitakin ku demareita, että sen puoleen…

 6. avatar saara finni sanoo:

  Joo, eihän Urpilainenkaan tietenkään mennyt vaalitäkyvä torille köyhien linnanjuhlaan, vaikka tyly ja ilkeämielinen toimittaja sellaisesta vihjailikin.

  Olivat vain riisiryynit ja pullatarpeet päässeet komerosta loppumaan, joten torilta saatu paketti pelasti Urpilaisen perheenkin muuten niin ankea joulun.

 7. avatar Jur.kand. sanoo:

  Veikko Hurstin järjestäessä muutama vuosi takaperin köyhien shown Hämeenlinnan torilla hän työnsi saamansa seteliniput omaan taskuunsa. Ei selvinnyt aikanaan kauppaopiston käyneelle, pitikö yhden- vai kahdenkertaista kirjanpitoa saamistaan lahjoituksista ja miten yleensä erotti omat ja lahjoitusrahat toisistaan. Yleinen arvio, että hyväntkeväisyyskeräysten rahoista vain murto-osa päätyy tarvitseville, vahvistui silloin. Sen jälkeen olen tyytynyt siihen, että 37,5 prosentin ansioeläkkeestä peritty tulovero saa riittää. Valtiokonttori ainakin tilittää asianmukaisesti osuuteni asianomaiselle valtion tuloverojen momentille.

Jätä kommentti

css.php